Fietsen op de Veluwe

Deze fietsroute brengt je door het wonderschone gebied van de Noordoost-Veluwe. Dit gebied is al lang een gebied met veel natuurschoon, fietspaden en gezelligheid. Al fietsend in Veluwemassief tussen de dorpen Epe en Heerde kun je stijlvol genieten van prachtige bossen, heidevelden, landschappen en vele bezienswaardigheden. Epe is van oudsher een toeristenplaats aan de rand van de Veluwe.

Fietsen rond Epe

Daarnaast is Epe van oudsher een echt Gelders dorp aansluitend aan de IJsselvallei. Een heel ander lanschap dan de Veluwe. In dit oostelijke deel van de route zie je een iets andere omgeving. In dit meer open landschap komt je langs boerderijen, kale knotwilgen en schapen die grazen in de zompige wei. Ook vind je hier Landgoed en Kasteel Vosbergen. Kasteel Vosbergen is een van die edelmanshuizen in Nederland die in meer dan één opzicht bijzonder zijn. Het is al meer dan driehonderd jaar in het bezit van het adellijk geslacht Van Dedem en het is een huis waar de laatste eeuwen vrijwel niets aan is veranderd. Dit is ook een populaire trouwlocatie voor de verliefde stellen in de regio.

Fietsen in natuurgebied Katerstede

Natuurgebied Katerstede, een afwisselend gebied vol droge en natte plekken, is ontstaan door zand- en kleiwinning. De IJssel is een van de mooiste rivieren van Nederland met een weids uitzicht over de uiterwaarden en de aan de dijk gelegen boerderijen. Geniet tijdens deze tocht met volle teugen van de natuur en de prachtige Veluwse dorpjes die je onderweg passeert. Ga eens kijken naar een schaapskooi op de hei. Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, een herder met z’n schaapskudde, zacht stromende beken en bijzondere flora en fauna. Kijk, ruik, proef en luister.

Voor een heerlijke week weg in de buurt van de Veluwe klik hier